«Ri for en dommer» del 1

Overblikk

Regn og vind, samt små innslag av snø, satte ingen demper på stemningen for ekvipasjene som hadde møtt opp på Jegstad Gård i Vestby for søndagens «Ri for en dommer». Med yngste rytter på 18 år, og eldste på 73 kan man si at det var et bredt spekter av deltagere.

Gjerder rundt den relativt nye ovalbanen ble satt opp, kaffe ble kokt og et lite partytelt ble plassert i midten for å skjerme dommeren, Hanne Hestevik, noe fra det rufsete været.

09.30 var første ekvipasje i gang. Det ble fort klart at værforholdene gjorde det vanskelig å høre noe særlig av dommerens kommentarer fra midten, og Hestevik tilbrakte dermed det meste av dagen ute ved sporet. Her kom hun med gode tips og tilbakemeldinger til rytterne. Både de mindre erfarene, samt de med mange år bak seg på konkurransebanen, red smilende ut etter endt økt.

 

«Det er jo gjerne dette man ønsker når man er på stevne og får dommerkommentarene, det å ha muligheten til å få ri en gang til å rette opp feilene!»

Opplegget ble tilpasset hver enkelt ekvipasje. Det hele startet med en prat med Hestevik, for å kartlegge erfaringene til hest og rytter, om de hadde noen spesielle utfordringer og hvilke(t) program de ønsket å ri. Deretter gjennomførte ekvipasjene programmet, før de stoppet hos Hestevik for tilbakemelding. Tilbakemeldingene bygget på det man vanligvis kan se i dommerkommentarene etter stevne, men ble her både begrunnet og forklart nøye. Med mange gode tips i bakhodet, fikk man nå sjansen til å forbedre seg og prøve programmet på nytt.

Dommerprat
Dommer Hanne Hestevik tok seg god tid til å vise og forklare

 

På sidelinjen ble det ivrig diskutert «resultater» etter øktene, og det ble nikket bekreftende til kommentaren: «Det er jo dette man ønsker når man er på stevne og får dommerkommentarene, det å ha muligheten til å få ri en gang til å rette opp feilene!»

 

Hestebilen
Søker ly for vind og vær

 

Tusen takk til alle deltakere – og ikke minst takk til dommer Hanne Hestevik – for en morsom og lærerik søndag!

Det er kun to uker til neste «Ri for en dommer 24. mai», og påmeldingen kan dere finne her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s