Om Hekla

 Islandshestforeningen HEKLA ble stiftet 1. oktober 1985, og klubbens formål er å virke for utbredelse og kjennskap til islandshesten og dens korrekte bruk i ridesporten.
Hekla arrangerer ulike aktiviteter gjennom året. Vi arrangerer som regel 3 stevner pr. år: Klubbmesterskapet og Østlandsmesterskapet på våren, og Turheststevnet på høsten. På Turheststevnet har vi også moroklasser som brustølt og galoppløp, og ci kårer den beste turhesten i Trail-konkurransen. I tillegg forsøker vi å få til temakvelder og felles rideturer.
Hekla er med som en av aktørene i Prosjekt Hestkraft. Dette er et Interreg III prosjekt, og formålet er gjennom et norsk svensk samarbeid å legge forholdene til rette for et bredt fritidstilbud for ungdom i regionen. Hester og motorsport står sentralt. Hester gjennom trav og nettopp islandshest. Gjennom prosjekt Hestkraft har vi fått bane inne på Momarken Travbane i Mysen. Denne ble tatt i bruk sesongen 2004, og står til vår disposisjon enten vi skal ha stevner, kurs eller treningssamlinger. Momarken har som kjent alle fasiliteter hva gjelder hestemottak, oppstalling, foring og møkking, bane, høyttaleranlegg, sekretariat, kafé etc. etc.

Vi syntes også at vi må nevne det årlige pinsestevnet i Seljord, hvor medlemmer fra alle lokallagene i Norge møtes til konkurranser, kurs og hyggelig samvær med andre islandshest-entusiaster.
I tillegg til årsmøtet forsøker vi å medlemsmøter i løpet av året; ofte formet som temakvelder.Rundt om i landet finnes det 32 lokallag som er tilsluttet Norsk Islandshestforening (NIHF) og HEKLA er en av disse. Gjennom ditt medlemsskap i HEKLA blir du også automatisk medlem av NIHF og får tilsendt NIHF`s medlemsblad, Islandshest-Forum. Hekla dekker området fra Hadeland i Nord, gjennom Akershus og til Østfold og Halden i sør.De 32 lokallagene i landet er delt inn i regioner, og HEKLA er en av ti klubber i region IV. Klubbene forsøker å samarbeide om noen aktiviteter, og i det minste utveksle informasjon seg i mellom.Dersom du velger å bli medlem, skal vi gjøre vårt beste for at du skal trives i HEKLA, og vi tar gjerne imot forslag til aktiviteter.
Du ønskes hjertelig velkommen til klubben vår! Info om innmelding i klubben finner du HER

Vedtekter for foreningen finner du her: Vedtekter islandshestforeningen HEKLA 

Hekla 25 år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s